International Journal of Morphology: La Impulsividad y su Asociación con la Inclinación de la Frente

Advances in embryology, genetics and neuroimaging are helping to discern possible correlations between facial structures, brain and personality. A behavior that has been the subject of much research is impulsiveness, where different conceptualizations have arisen with some etiological controversy. Objectifying the possibility of different levels of impulsivity in the face is studied. For an adult sample (N =33), the Novelty Seeking dimension of Temperament and Character-Revised by Cloninger, the Barratt Impulsiveness Scale (BIS-11) and Impulsiveness Scale State (EIE) were used. In the forehead the degree of inclination front to back was measured, resulting in a positive association with the 3 psychometric scores. Three judges evaluated the level of inclination of the forehead, resulting in a high reliability and a high correlation with the objective measurement of inclination. Although the sample is small, the data provides an objective approach to the study of the variable analyzed.

See research

Tagged , , ,

One thought on “International Journal of Morphology: La Impulsividad y su Asociación con la Inclinación de la Frente

  1. Buenos días Dr. Gabarre,
    Ante todo enhorabuena por la primera validación científica de su proyecto.
    Esta aproximación técnica es muy interesante de cara a su utilización en centros de menores con problemas de comportamiento, para poder enfocar mejor su reeducación para tener una mejor reinserción social y adquieran un mejor control de su vida.
    ¿Sería también viable para aplicarlo en este tipo de población ?
    Muchas gracias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies